voip1VoIP betekent Voice Over IP, dus spraak over het internet. In de volksmond wordt VoIP ook wel internettelefonie, bellen via internet of internetbellen genoemd. Deze uitdrukkingen zeggen eigenlijk precies wat VoIP is: een telefoongesprek via internet.

Wat zijn de voordelen van VoIp?
Bellen via VoIP is goedkoper dan bellen via traditionele telefonie zoals ISDN. Gemiddeld 25% maar soms kunt u met VoIP tot 70% besparen op uw telefoonkosten. De kwaliteit van het signaal is ook beter bij VoIP.
Een ander groot voordeel van VoIP is dat er meer dingen mogelijk zijn dan alleen bellen op de traditionele manier. Zo kan je via VoIP beeldtelefonie (video bellen) realiseren. Daarnaast worden bij VoIP aansluitingen vaak ook functionaliteiten van een telefooncentrale aangeboden zoals voicemail of doorschakelingen.

Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden met VoIP over één netwerkverbinding is nagenoeg onbeperkt. Dit in tegenstelling tot een analoge verbinding waarbij u in gesprek bent als u aan het bellen bent. Slechts de snelheid (bandbreedte) van de verbinding en het abonnement bij uw VoIP provider beperkt het aantal gesprekken dat u tegelijkertijd kunt voeren met VoIP.

Heeft u interesse, neem dan contact met ons op…